Tronsonul 3 al Autostrăzii Sibiu - Făgăraș: O dezvoltare regională solidă

Tronsonul 3 al Autostrăzii Sibiu - Făgăraș: O dezvoltare regională solidă

Tronsonul 3 al Autostrăzii Sibiu - Făgăraș: O dezvoltare regională solidă

6/19/2023

 

Vești bune privind Autostrada Sibiu - Făgăraș, secțiunea 3 a autostrăzii A13, Sibiu -Brașov - Bacău. Compania turcă de construcții MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. a fost desemnată câștigătoarea licitației pentru acest tronson, aducând încredere în dezvoltarea unei importante artere rutiere din centrul țării. Această nouă legătură reprezintă o bază solidă pentru dezvoltarea regională și evidențiază eforturile de colaborare pentru a crește împreună. Compania MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. este recunoscută la nivel internațional pentru profesionalismul și experiența să în domeniul construcțiilor. Alegerea lor pentru Tronsonul 3 al Autostrăzii Sibiu - Făgăraș oferă încredere în calitatea lucrărilor și în finalizarea acestui proiect într-un mod, sperăm cu toții, satisfăcător.

Citiți mai multe despre asta în articolul din Economica.net:

 

https://www.economica.net/autostrada-sibiu-fagaras-turcii-de-la-makyol-desemnati-castigatori-pe-tronsonul-3_675829.html

 

Această autostradă, așezată în inima Transilvaniei, reprezintă un element de bază pentru dezvoltarea infrastructurii regionale. Proiectul avansează și  lucrările vor începe în curând. Constructorul are la dispoziție 48 de luni (12 luni pentru proiectare și 36 pentru execuția a lucrărilor) pentru finalizarea celor 17,61 km ai tronsonului cuprins între Arpașu de Jos (DN1) și Sâmbăta de Sus (DJ105B), potrivit lui Pistol

 

Contractul în valoare de 1,77 de miliarde de lei, fără TVA este finanțat prin Programul Transport (PT). Pe traseu vor fi construite inclusiv 27 de structuri de arta, dintre care un pod de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 820m. Investiția deschide noi posibilități de dezvoltare și creștere economică pentru comunitățile din centrul țării și nu numai. Autostrada Sibiu - Făgăraș va consolida conexiunea Sibiului cu zona Brașov, aducând beneficii imobiliare semnificative în regiune. Se estimează că valorile proprietăților imobiliare din zonele adiacente autostrăzii vor crește în mod substanțial, întrucât accesul facil și rapid va atrage noi rezidenți și investitori. 

Creșterea valorii proprietăților imobiliare este doar unul dintre aspectele pozitive ale dezvoltării acestui proiect. Autostrada Sibiu - Făgăraș va stimula, de asemenea, dezvoltarea infrastructurii locale. Centre comerciale, restaurante, facilități recreative și alte servicii vor fi dezvoltate în apropierea autostrăzii, oferind un mediu mai atractiv și mai bine pus la punct pentru rezidenții și vizitatorii Făgărașului.

Printre cele mai recente renovări din cadrul orașului Făgăraș, Cetatea Făgărașului, singura fortificație din țară înconjurată de apă, cu o istorie de peste 600 de ani, este deschisă vizitatorilor după ce a fost supusă unor ample lucrări de consolidare, restaurare, conservare şi punere în valoare a întregului ansamblu arhitectural. 

 

Ca ardeleni mândri, suntem bucuroși pentru fiecare element de dezvoltarea regională. Și autostrada Sibiu - Făgăraș reprezintă oportunitatea de a atrage investiții, de a îmbunătăți infrastructura și de a crea noi locuri de muncă. Împreună cu dezvoltatorii imobiliari și investitorii, construim un viitor mai prosper pentru regiunea noastră, creșterea valorii proprietăților și stimularea economiei locale fiind doar câteva dintre beneficiile aduse de această investiție.


 

Tel: (+4)0790.56.56.72