Sunt proprietățile industriale o investiție bună?

Sunt proprietățile industriale o investiție bună?

Sunt proprietățile industriale o investiție bună?

10/16/2023

 

Pe măsură ce regiunea cunoaște o dezvoltare accelerată și un interes sporit din partea investitorilor străini, imobilele industriale devin un element cheie al acestei evoluții. Oferta lor de venituri stabile, rezistența la schimbările economice și cererea în creștere susținută crează un mediu favorabil pentru investitori. Astfel, investițiile în imobiliarele industriale par a fi o alegere inspirată, cu perspective de creștere durabilă și contribuție semnificativă la dezvoltarea economică a regiunii.

Comparativ cu piața rezidențială suprasaturată, nu doar că proprietățile industriale sunt mai ușor de găsit, dar sunt și mult mai puțin complicate pentru proprietari și pot reprezenta o investiție excelentă. Iată de ce: 

 

Proprietățile industriale necesită mult mai puțină întreținere decât alte tipuri de imobiliare. De asemenea, afacerile industriale obișnuiesc să încheie contracte pe termen lung pentru a-și menține activitățile în curs de desfășurare, ceea ce duce la venituri stabile și pe termen lung pentru a vă ajuta să mențineți fluxul dumneavoastră de numerar constant. 

Rata de vacanță este adesea cea mai mică dintre toate tipurile de imobiliare, ceea ce înseamnă că dacă un chiriaș părăsește proprietatea dumneavoastră, nu ar trebui să dureze mult timp să găsiți un nou ocupant. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că va fi mai ușor să vindeți activul dacă doriți vreodată să-l vindeți. Nu este necesar să faceți reparații sau îmbunătățiri la clădirea dumneavoastră pentru a o vinde, deoarece piața imobiliară nu este suprasaturată cu alte proprietăți similare. 

 

busy brokers. real estate industrial retail productie sibiu transilvania regional spațiu depozit hala productie închiriere proprietati imobiliare comerciale industrial retail office. servicii de intermediere și consultanță imobiliară și de afaceri pentru dezvoltatorii imobiliari, proprietarii de spații, clădiri, parcuri și terenuri, investitori și companii din domeniul industrial, retail, logistic și investment property

 

10 Motive pentru a investi în proprietăți industriale 

 

Fluxuri de venit stabile: Proprietățile industriale oferă în mod tipic venituri de închiriere stabile și previzibile. Contractele pe termen lung cu chiriași, cum ar fi companiile de comerț electronic, furnizorii de logistică și producătorii, duc adesea la fluxuri de numerar constante pentru investitori. 

Diversificare: Adăugarea imobiliarelor industriale într-un portofoliu de investiții poate aduce beneficii de diversificare. Este o clasă de active diferită în comparație cu proprietățile rezidențiale sau comerciale, iar performanța sa nu se aliniază întotdeauna cu alte sectoare, reducând riscul total de investiție. 

Cerință ridicată: Creșterea cererii pentru imobiliarele industriale, alimentată de comerțul electronic, livrarea pe ultima milă și reziliența lanțului de aprovizionare, sugerează o perspectivă pozitivă pentru acest sector. O cerere în creștere poate duce la rate de ocupare mai mari și la creșterea potențială a ratelor de închiriere. 

Rezistență în timpurile de criză economică: Imobiliarele industriale au demonstrat rezistență în mai multe crize economice. Caracterul esențial al depozitelor și centrelor de distribuție, care susțin mișcarea bunurilor, duce adesea la o continuă nevoie de spațiu industrial, chiar și atunci când alte sectoare ar putea suferi. 

Apreciere pe termen lung: În timp, proprietățile industriale pot aprecia în valoare, oferind potențială apreciere a capitalului împreună cu venitul din închiriere. Acest lucru poate duce la un randament solid pe investiții în decursul anilor. 

Rotirea redusă a chiriașilor: Chiriașii industriali, în special companiile mai mari de logistică și producție, au tendința de a avea rate mai mici de rotire în comparație cu proprietățile rezidențiale din cauza complexității implicate în relocarea activităților lor. Acest lucru reduce dificultățile și costurile asociate găsirii frecvente de noi chiriași. 

Avantaje fiscale: La fel ca și alte investiții imobiliare, proprietățile industriale oferă diverse avantaje fiscale, inclusiv deduceri de depreciere, beneficii potențiale pentru impozitul pe câștigurile de capital și oportunitatea de a folosi schimburile 1031 pentru amânarea impozitelor atunci când vindeți și reinvestiți în proprietăți similare. 

Protecție împotriva inflației: Activele reale, inclusiv imobiliarele industriale, pot servi ca protecție împotriva inflației. Veniturile din închiriere și valorile proprietăților cresc adesea în concordanță cu sau înaintea ratelor de inflație. 

Stabilitate în portofoliu: Imobiliarele industriale pot asigura stabilitatea portofoliului datorită rezistenței lor la volatilitatea pieței. În perioadele de incertitudine economică, investitorii caută adesea refugii sigure în active reale, cum ar fi proprietățile industriale. 

Creșterea comerțului electronic: Creșterea continuă a comerțului electronic și nevoia de centre eficiente de depozitare și distribuție sugerează că cererea pentru proprietățile industriale va rămâne puternică în viitorul previzibil. 

busy brokers. real estate industrial retail productie sibiu transilvania regional spațiu depozit hala productie închiriere proprietati imobiliare comerciale industrial retail office. servicii de intermediere și consultanță imobiliară și de afaceri pentru dezvoltatorii imobiliari, proprietarii de spații, clădiri, parcuri și terenuri, investitori și companii din domeniul industrial, retail, logistic și investment property

 

Imobiliarele industriale s-au dovedit a fi unul dintre cele mai atractive active în domeniul imobiliar comercial atât pentru investitorii începători, cât și pentru cei experimentați.

Având în vedere dezvoltarea în curs și transformarea economică în Europa de Est, investițiile în imobiliarele industriale devin o cale strategică pentru creștere și stabilitate. Pe măsură ce regiunea asistă la un val de investiții străine și la un peisaj de afaceri în continuă evoluție, rezistența, fluxurile de venit stabile și cererea în creștere asociate proprietăților industriale oferă o clasă de active valoroasă. Adaptabilitatea și expansiunea continuă a industriei de comerț electronic și logistică din Europa de Est contribuie la optimismul legat de imobiliarele industriale. Într-un peisaj economic dinamic și în schimbare, aceste proprietăți nu promit doar apreciere pe termen lung, ci servesc și ca element esențial în susținerea progresului economic al regiunii și a conectivității globale.


 

 

Tel: (+4)0790.56.56.72