Semnarea contractului pentru prima etapă a centurii metropolitane a Clujului

Semnarea contractului pentru prima etapă a centurii metropolitane a Clujului

Semnarea contractului pentru prima etapă a centurii metropolitane a Clujului

8/9/2023


Foto: Emil Boc Facebook.com

 

Încă o veste importantă pentru sectorul imobiliar: Primarul orașului Cluj-Napoca, Emil Boc, a semnat contractul pentru primul segment al Centurii Metropolitane a Clujului, semnalând o evoluție semnificativă în dezvoltarea infrastructurii. Acest pas reprezintă o etapă crucială pentru regiunea Transilvaniei, cu implicații majore în zonele industriale din Brașov, Sibiu, Mureș, Cluj, Alba Iulia și Deva. Această inițiativă urmărește să susțină creșterea și dezvoltarea regiunii, prin conectarea strategică a principalelor orașe și facilitarea accesului către zonele de dezvoltare esențiale. 

 

Citiți mai multe despre asta în articolul de pe Profit.ro:

https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/auto-transporturi/boc-a-semnat-contractul-pentru-primul-tronson-al-centurii-metropolitane-a-clujului-21279071

 

Primarul orașului Cluj-Napoca, Emil Boc, a semnat contractul pentru primul segment al Centurii Metropolitane a Clujului, în valoare de 22,4 milioane de lei. "Pe 8 august, în Sala de Sticlă a Primăriei, am pus semnătura pe contractul de proiectare și execuție pentru realizarea primei porțiuni a centurii metropolitane a orașului - tronsonul dintre Cluj și Florești - evaluat la 22,4 milioane de euro, TVA inclus," a transmis Boc. 

Edilul Clujului a dezvăluit că zona DN1 Cluj-Florești va fi extinsă la 6 benzi de circulație - fiecare direcție va avea o bandă dedicată transportului public, serviciilor de urgență, poliției și pompierilor. "În plus, se vor construi piste pentru biciclete, încurajând utilizarea mijloacelor de transport alternative la mașini - creând astfel o mobilitate alternativă, esențială pentru viziunea pe termen lung a Clujului-Napoca și a zonei metropolitane.

De asemenea, va fi amenajat un pasaj subteran pentru pietoni în apropierea hipermarketului Metro, iar pentru a facilita accesul la Spitalul Regional de Urgență, se va construi un pasaj rutier suprateran," a adăugat primarul. 

Acesta a detaliat că întregul tronson modernizat va fi dotat cu un sistem inteligent de iluminat și un sistem de canalizare pentru apele pluviale. "După finalizarea contractului, va fi stabilită o garanție pentru executarea corespunzătoare, și se va da startul lucrărilor. Durata de execuție este de 20 de luni, din care 6 luni pentru proiectare și 14 luni pentru execuție," a explicat Emil Boc. 

Proiectul "Drum TransRegio Feleac TR 35 - Etapa I Centura Metropolitană TR 35 și Drumuri de Legătură - Faza I – Centura Metropolitană TR 35 și Drumuri de legătură Tronson 1 – Drum B4.1 - Modernizare DN1 de la km 481+500 la km 483+655" va fi realizat de către câștigătorul licitației, Asocierea S.C. VIAROM CONSTRUCT S.R.L. - S.C. ELECTROGRUP S.A. 

Segmentul al doilea al centurii metropolitane, evaluat la 838 milioane de euro, are ca termen limită de depunere a ofertelor data de 25 septembrie 2023.

Cu acest pas semnificativ în dezvoltarea infrastructurii, vedem că investițiile în zonele industriale din Brașov, Sibiu, Mureș, Cluj, Alba Iulia și Deva sunt în creștere constantă. Prin această inițiativă de conectare strategică, asistăm la un progres semnificativ în consolidarea colaborării și dezvoltării comunităților din regiune. Împreună, construim un viitor prosper, punând în valoare potențialul fiecărui oraș și contribuind la dezvoltarea unei rețele puternice, în care fiecare element contează. Așa că, în acest demers comun de creștere și dezvoltare, suntem cu toții parte a acestei viziuni care ne unește.


 

 

 

Tel: (+4)0790.56.56.72