Progres semnificativ pe autostrada Sibiu – Pitești: secțiunea 5 atinge un grad de execuție de peste 40%

Progres semnificativ pe autostrada Sibiu – Pitești: secțiunea 5 atinge un grad de execuție de peste 40%

Progres semnificativ pe autostrada Sibiu – Pitești: secțiunea 5 atinge un grad de execuție de peste 40%

8/17/2023

 

Încă un pas important către finalizarea proiectului monumental al Autostrăzii Sibiu – Pitești, Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a exprimat plăcuta surpriză față de ritmul rapid al lucrărilor desfășurate pe secțiunea 5 Pitești - Curtea de Argeș. 

 

Citiți mai multe despre asta în articolul din Economica.net:

 

https://www.economica.net/autostrada-sibiu-pitesti-se-lucreaza-foarte-bine-pe-sectiunea-5-este-undeva-la-peste-40-seful-transporturilor-video_687887.html

 

Această secțiune esențială a autostrăzii a ajuns la un nivel de execuție de peste 40%, un semn concret al progresului în dezvoltarea infrastructurii rutiere din România. Grindeanu a subliniat importanța muncii intensive care are loc pe tronsonul 5, menționând cu entuziasm că, în calitate de șef al Transporturilor, a fost plăcut surprins de ritmul eficient al lucrărilor. El a subliniat că în momentul de față secțiunea Pitești - Curtea de Argeș a atins un grad de execuție de peste 40%, semnificativ pentru realizarea cu succes a proiectului. 

Cu referire la stadiul general al autostrăzii Sibiu - Pitești, Grindeanu a evidențiat progresul remarcabil în dezvoltarea acesteia. Lotul 4, în care firma Porr a finalizat faza de proiectare și a intrat în etapa de execuție, demonstrează angajamentul și profesionalismul constructorilor implicați în acest proiect ambițios. 

Cu toate acestea, ministrul a recunoscut că mai există provocări pe celelalte două loturi, 2 și 3, care se află încă în faza de proiectare. Grindeanu si-a exprimat încrederea că, odată cu finalizarea proiectării pentru lotul 2 în toamnă, și cu intrarea în etapa de execuție pentru lotul 3 în primăvara anului viitor, ritmul de dezvoltare va rămâne constant și susținut. 

Secțiunea 5 a Autostrăzii Sibiu – Pitești, cu o lungime de 30,35 km, se dezvoltă cu un traseu strategic, paralel cu râul Argeș, traversând localitățile Curtea de Argeș, Băiculești, Merișani, Mălureni, Budeasa, Bascov și Pitești. Această secțiune joacă un rol esențial în conectarea municipiului Pitești cu autostrada, contribuind la fluidizarea traficului și îmbunătățirea accesibilității. 

În contextul pieței imobiliare din Transilvania, progresul semnificativ al lucrărilor pe autostrada Sibiu – Pitești are o importanță majoră. Dezvoltarea infrastructurii rutiere, precum această secțiune de autostradă, influențează direct cererea și oferta de proprietăți imobiliare din zonă. Creșterea accesibilității și conexiunii dintre diferite orașe și regiuni deschide noi oportunități pentru investiții imobiliare comerciale și rezidențiale. Această evoluție în infrastructură sporește atractivitatea regiunii pentru dezvoltatori și investitori, consolidând Transilvania ca destinație de top pentru piața imobiliară. 

Progresul semnificativ în dezvoltarea secțiunii 5 Pitești - Curtea de Argeș a Autostrăzii Sibiu – Pitești reprezintă o veste îmbucurătoare pentru infrastructura rutieră a României și pentru piața imobiliară din Transilvania. Atingerea gradului de execuție de peste 40% reflectă eforturile susținute ale constructorilor și echipelor implicate, deschizând calea către o rețea de autostrăzi modernă și eficientă, cu impact semnificativ asupra dezvoltării economice și imobiliare a regiunii.

 

 

Tel: (+4)0790.56.56.72