In cautare de spatii industriale

In cautare de spatii industriale

In cautare de spatii industriale

8/19/2022

 

Se zice ca secretul oricarei relatii de succes, nu neaparat al unei relatii de afaceri, este "sa te pui in pielea" celuilalt, sa vezi lucrurile din perspectiva celuilalt.

 

Cand mi-am inceput noul business, Busy Brokers, acum vreo 10 luni, dupa experienta de cativa ani avuta la dezvoltator de parcuri industriale, a fost natural sa pornesc de la nevoile concrete ale dezvoltatorilor si proprietarilor de parcuri si spatii industriale, dar punandu-ma in pielea potentialilor clienti-chiriasi.

 

In trecut am avut deseori ocazia sa relationez in mod direct cu angajati ai unor companii care s-au trezit efectiv peste noapte cu un task nou, acela de a gasi un spatiu industrial pentru initierea unei noi linii de business, pentru a lansa operatiuni intr-un oras nou, pentru a reloca operatiuni sau pentru depozitare. Sunt sigur ca pentru acei angajati timpul s-a scurs altfel in lunile care au trecut incepand cu momentul initierii proiectului, cercetarea de piata si identificarea de spatii potrivite pentru activitate, identificarea spatiului optim, adaptarea spatiului conform nevoilor de business, negocierea termenilor comerciali, semnarea contractului de inchiriere si terminand cu predarea spatiului si inceperea activitatii in noul spatiu.

 

Au mai fost cazuri in care am relationat cu angajati dedicati activitatii de dezvoltare, specializati in proiecte de acest gen, insa cu un volum de lucru extraordinar de incarcat si, de cele mai multe ori, cu o arie geografica de activitate foarte extinsa.

 

Exista, desigur, si exceptii, care nu fac altceva decat sa confirme regula. Cei mai norocosi din randul celor doua categorii descrise mai sus se afla in Bucuresti sau in zona Munteniei, acolo unde activeaza cei mai multi consultanti din acest sector si unde deservesc cu succes toate categoriile de clienti.

 

Da, un consultant cu activitate concentrata la nivel regional poate face diferenta, atat pentru dezvoltatori si proprietari cat si pentru clienti-chiriasi.

 

De ce ai cu adevarat nevoie de un consultant specializat in sectorul industrial? Astept sa-mi zici chiar tu, cititorule...Florin Oprea - Managing Partner, Busy Brokers

 

Tel: (+4)0790.56.56.72