EXPO REAL - Soluții pentru industria imobiliară și o platformă pentru investitori

EXPO REAL - Soluții pentru industria imobiliară și o platformă pentru investitori

EXPO REAL - Soluții pentru industria imobiliară și o platformă pentru investitori

10/5/2023
Scopul explicit al EXPO REAL (4-6 octombrie 2023) este de a oferi industriei imobiliare o platformă pentru a discuta provocările și oportunitățile, precum și pentru a învăța despre soluțiile potențiale. În prezent, cele mai mari provocări cu care se confruntă industria sunt ratele ridicate ale dobânzilor, costurile crescute de construcție, schimbările climatice și reducerea emisiilor de CO2 în construcția și exploatarea clădirilor. În acest sens, Messe München va aborda detaliat aspectele economice în programul de sprijin de anul acesta și va prezenta pentru prima dată expoziția specială "EXPO REAL Decarb - facem schimbarea climatică să funcționeze". 


"EXPO REAL este platforma pentru discuții și dezvoltarea soluțiilor nu numai în perioadele economice bune, ci și în cele dificile. Și un lucru este clar: târgul nu ar putea avea loc într-un moment mai potrivit, pentru că ne confruntăm în prezent cu circumstanțe pe care nu le-am mai văzut niciodată. Nesiguranțele economice, financiare și altele au schimbat aproape totul în ceea ce privește imobiliarele, construcțiile și investițiile. Cu toate acestea, aceasta este, desigur, întotdeauna însoțită de oportunități", explică Ștefan Rummel, CEO al Messe München. El adaugă: "Cu aproape 1.850 de expozanți, participarea de anul acesta este foarte stabilă, indicând în mod clar cât de importantă este EXPO REAL pentru industrie." 

Tema cheie: decarbonizarea 

Acest lucru este valabil în special în ceea ce privește problemele presante. Pentru a atinge obiectivele climatice și a atenua schimbările climatice, este esențial nu numai să se reducă emisiile de CO2, ci și să se decarbonizeze în cea mai mare măsură posibilă toate domeniile vieții. Aproximativ 30% din aceste emisii sunt cauzate de construcția și utilizarea clădirilor, în timp ce transportul a reprezentat 18,4% anul trecut. În ambele domenii există un potențial imens de economisire. Cu toate acestea, acest lucru este și asociat cu o transformare fundamentală în sectorul construcțiilor și al mobilității. Ambele sunt provocări majore - nu numai pentru industria imobiliară, ci și pentru orașe și municipalități - și necesită soluții tehnologice și inovatoare. 

Aceste provocări legate de schimbările climatice apar într-un moment în care perspectivele economice nu sunt prea strălucitoare, iar industria construcțiilor și a imobiliarelor se confruntă cu costuri mai mari în general și cu lipsa de competențe. Schimbările condițiilor cadru vor fi, de asemenea, în centrul atenției la EXPO REAL Forum sub deviza "Schimbări". Primul eveniment din această secțiune va se concentra pe "Acțiunea climatică: să trecem la fapte!" Acesta va fi primul eveniment în care doar experții femei vor discuta despre modalități de a realiza un climat mai bun și vor deschide o perspectivă ușor diferită asupra problemei. Alte subiecte: ESG, digitalizare și schimbarea demografică Forumul EXPO REAL va pune, de asemenea, accent pe subiectele majore în desfășurare ESG, digitalizare și schimbarea demografică, precum și pe dezvoltarea urbană și transformarea orașelor. Acesta va interesa, de asemenea, experții de la GRAND PLAZA, care se vor concentra în special asupra viitorului comerțului cu amănuntul și al proprietăților comerciale din centrul orașului. Subiecte speciale precum locuințe, birouri, Dialogul Industriei Ospitalității și perspectivele pentru America de Nord vor fi acoperite în cadrul forumului PLANNING & PARTNERSHIP. Cei care caută informații despre idei și soluții inovatoare se vor bucura de REAL ESTATE INNOVATION FORUM cu gama sa variată de subiecte. 

Unul dintre momentele importante ale EXPO REAL va fi discursul susținut de Dr. Parag Khanna, om de știință politic indian-american și fondator și partener de conducere al FutureMap, o firmă de consultanță în strategie bazată pe date și scenarii. El a atras atenția publicului cu cartea sa din 2021, "Mișcarea: cum migrația în masă va remodela lumea - și ce înseamnă pentru tine." Discursul său va explora tema "De la riscurile climatice la oportunitățile climatice". 

Pentru Claudia Boymanns, directorul expoziției EXPO REAL, acest subiect este și mesajul de bază al EXPO REAL din acest an: "Este imperativ ca industria să-și schimbe mentalitatea și să dezvolte acum noi modele de afaceri." Cum ar putea arăta industria imobiliară în viitor? Anul acesta, hala NOVA³ de la EXPO REAL, care are loc în München în perioada 4-6 octombrie 2023, prezintă idei, soluții și exemple practice pe această temă. Pe lângă Tech Alley și REAL ESTATE INNOVATION FORUM, va exista și o expoziție specială "Decarb" aici pentru prima dată. În plus, tururile ESG și NOVA³ încep aici. 

"Prin extinderea conceptului NOVA³, EXPO REAL oferă o platformă pentru inovații, schimb de idei și idei orientate spre viitor", explică Claudia Boymanns, directorul expoziției EXPO REAL, explicând conceptul. "Industria imobiliară se confruntă cu o serie de provocări, motiv pentru care am vrut să prezentăm în mod deliberat abordări, idei și inovații de la expozanții și partenerii noștri anul acesta în NOVA³ și în special în forumul DECARB." 

busy brokers. real estate industrial retail productie sibiu transilvania regional spațiu depozit hala productie închiriere proprietati imobiliare comerciale industrial retail office. servicii de intermediere și consultanță imobiliară și de afaceri pentru dezvoltatorii imobiliari, proprietarii de spații, clădiri, parcuri și terenuri, investitori și companii din domeniul industrial, retail, logistic și investment property

 

REAL ESTATE INNOVATION FORUM și Tech Alley 

Un moment tehnic deosebit al NOVA³ este și REAL ESTATE INNOVATION FORUM, la care ideile actuale și colaborarea în domeniul tehnologiei și al imobiliarelor vor fi examinate, și se vor oferi recomandări pentru acțiune. Nou în acest an sunt cele trei sesiuni VC, în cadrul cărora investitorii internaționali de risc vor prezenta ce are nevoie o startup pentru a obține finanțare cu succes în aceste timpuri provocatoare. Tech Alley însoțitoare este din nou gazda unor startup-uri din diferite sectoare, inclusiv Izix, ImmoCheckout, Tower360, dagobertinvest, Stonal, Reesca, PRODA, Urban Energy, MyTraffic, BIMension, blue auditor, SYTE, FCR Innovation, Bots4You, BPS International și Casa Safari. 

Expoziția specială "EXPO REAL Decarb

"Expoziția specială "EXPO REAL Decarb - să facem schimbarea climatică să funcționeze" își sărbătorește premiera. Accentul se pune pe modul în care proiectele planificate pot fi implementate într-un mod neutrul din punct de vedere climatic și cum pot fi modernizate clădirile vechi într-un mod prietenos cu climatul. Aceasta trebuie să se adreseze în primul rând startup-urilor, scale-up-urilor și companiilor care acoperă domeniile "imobiliare ca ecosistem", "decarbonizarea portofoliului imobiliar" și "dezvoltarea climatică neutră a districtului și orașului". Ca parteneri, vor participa Sunrock Investment, Mer Germany, The Mobility House, Numbat, Buro Happold și PreZero Foundation. 

Expoziția specială va fi completată de sesiuni de discuții și prezentări pe o scenă integrată. Se așteaptă ca Klara Geywitz, ministrul federal al locuințelor, dezvoltării urbane și construcțiilor din Germania, să participe la dezbaterea cu tema "Construcția de locuințe: cooperare, nu confruntare". Alte subiecte includ "Decarbonizarea districtelor de afaceri și a grupurilor de birouri", "Decarbonizarea logisticii urbane" și "Refacerea orașelor pentru oameni și planetă". 

Mai multe informații despre NOVA³, expoziția specială DECARB, REAL ESTATE INNOVATION FORUM și Tech Alley pot fi găsite la: exporeal.net/en/discover/topics/nova3/

 

 

Tel: (+4)0790.56.56.72