Efectul sportului asupra pieței imobiliare: cum s-au triplat veniturile sălilor de fitness în ultimii cinci ani

Efectul sportului asupra pieței imobiliare: cum s-au triplat veniturile sălilor de fitness în ultimii cinci ani

Efectul sportului asupra pieței imobiliare: cum s-au triplat veniturile sălilor de fitness în ultimii cinci ani

7/24/2023

 

În ultimul deceniu, piața imobiliară din România s-a transformat semnificativ, iar unul dintre domeniile care a înregistrat o creștere considerabilă este piața sălilor de fitness. Cu toate că numărul de companii din acest sector nu a crescut la fel de mult, cifra de afaceri a sălilor de fitness a înregistrat o creștere exponențială, atingând un total de 657 milioane lei în 2022, potrivit datelor Registrului Comerțului. 

Citiți mai multe despre asta în articolul din Ziarul Financiar:

 

https://www.zf.ro/business-sportiv/business-sportiv-piata-salilor-fitness-triplat-veniturile-ultimii-22021856

Deși pandemia a avut un impact semnificativ asupra multor industrii, operatorii sălilor de fitness nu s-au oprit din creștere, adaptându-se rapid noilor condiții și cerințelor pieței. Într-un moment în care multe afaceri au suferit, piața sălilor de fitness a reușit să rămână robustă, atrăgând o cerere tot mai mare din partea oamenilor care își doresc să facă mișcare și să își mențină sănătatea în formă. 

În ciuda dezvoltării remarcabile din ultimii ani însă, aceasta rămâne fragmentată, cu puțini jucători mari care dețin lanțuri de săli la nivel național. Majoritatea companiilor din acest domeniu sunt afaceri mici, care operează una sau două săli de fitness. Totuși, există câțiva jucători de talie mare, precum World Class și Stay Fit Gym, care au reușit să obțină o acoperire națională și să înregistreze cifre impresionante de afaceri. 

World Class, cu cele 44 de săli de fitness din principalele orașe ale țării, a înregistrat o creștere de 78% a cifrei de afaceri în 2022, atingând venituri de 180 milioane lei. Pe de altă parte, Stay Fit Gym, cu cele 20 de locații în diferite orașe, a avut o creștere impresionantă a afacerilor, ajungând la 4 milioane euro în 2022 și având planuri ambițioase de extindere până în 2025. 

Bucureștiul este lider în dezvoltarea pieței sălilor de fitness, beneficiind de o cerere crescută și de o mai mare proximitatea consumatorilor. De asemenea, cinci orașe mari din România - București, Cluj-Napoca, Timișoara, Constanța și Iași - au contribuit semnificativ la creșterea acestei piețe, oferind atât o piață extinsă, cât și oportunități pentru dezvoltare economică. 

Odată cu pandemia și accentul pus pe sănătate și stare de bine, cererea pentru sălile de fitness a crescut semnificativ. Oamenii au devenit din ce în ce mai conștienți de importanța activității fizice și a mișcării pentru menținerea unei stări bune de sănătate. Astfel, numărul abonamentelor la sălile de fitness a crescut constant, iar piața acestui domeniu a fost într-o ascensiune continuă. 

Astfel,  piața sălilor de fitness a demonstrat o reziliență remarcabilă în fața provocărilor, iar alegerea de a fi prezent în această industrie poate fi un aspect important pentru dezvoltarea unei afaceri imobiliare de succes. O cercetare atentă a pieței, înțelegerea nevoilor clienților și a tendințelor de consum, precum și oferirea unor servicii de calitate pot reprezenta cheia succesului în acest sector în continuă dezvoltare.


 

Tel: (+4)0790.56.56.72