Contractul pentru segmentul 1 al autostrăzii Sibiu - Făgăraș: o oportunitate nouă pentru investitorii în imobiliare industriale

Contractul pentru segmentul 1 al autostrăzii Sibiu - Făgăraș: o oportunitate nouă pentru investitorii în imobiliare industriale

Contractul pentru segmentul 1 al autostrăzii Sibiu - Făgăraș: o oportunitate nouă pentru investitorii în imobiliare industriale

9/25/2023

 

 

O puternică firmă de construcții din Turcia a obținut contractul pentru Segmentul 1 al Autostrăzii Sibiu - Făgăraș, mai exact, tronsonul care se întinde de la Boița la Avrig și Mârșa. Anunțul a fost făcut de Cristian Pistol, Directorul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNAIR), marcând astfel un moment semnificativ în evoluția peisajului investițional. 

 

Citiți mai multe despre asta în articolul din Economedia.ro:

 

https://economedia.ro/autostrada-sibiu-fagaras-contractul-pentru-lotul-4-va-fi-semnat-miercuri-cu-makyol-turcia-primele-doua-loturi-inca-nu-au-constructori-desemnati.html

 

Pistol a dezvăluit cu entuziasm veștile pe pagina sa de Facebook: "Astăzi am desemnat câștigătorul licitației pentru Segmentul 1 (Boița - Avrig/Mârșa) al Autostrăzii Sibiu-Făgăraș (A13)! Firma de construcții turcă (MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S.) are acum la dispoziție 48 de luni (12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuție) pentru a finaliza această porțiune de 14,25 de kilometri." Acest contract prestigios, evaluat la 1,899 miliarde de lei (fără TVA), este finanțat prin Programul de Transport 2021-2027. Pe această porțiune vor fi construite șase viaducte și 17 poduri, inclusiv un impresionant viaduct cu o lungime de 911 de metri. 

Această dezvoltare promite oportunități semnificative pentru investitorii în imobiliare industriale care doresc să profite de acest proiect transformativ. 

busy brokers. real estate industrial retail productie sibiu transilvania regional spațiu depozit hala productie închiriere proprietati imobiliare comerciale industrial retail office. servicii de intermediere și consultanță imobiliară și de afaceri pentru dezvoltatorii imobiliari, proprietarii de spații, clădiri, parcuri și terenuri, investitori și companii din domeniul industrial, retail, logistic și investment property

Într-un moment ce promite să redefinească peisajul imobiliar industrial, un contract semnificativ a fost încheiat și miercuri, 20 septembrie 2023. Ministerul Transporturilor din România a anunțat semnarea contractului pentru Lotul 4 al Autostrăzii A13 Sibiu – Făgăraș, un proiect care promite un potențial semnificativ de investiții pentru investitorii din sectorul imobiliar industrial. 

Această înțelegere de importanță majoră aduce la cârmă gigantul construcțiilor turc Makyol. În mod remarcabil, Makyol a obținut deja Lotul 3, consolidând și mai mult prezența sa în acest proiect de infrastructură revoluționar. 

Potrivit lui Cristian Pistol, șeful Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, Makyol a câștigat contractul pentru Lotul 4 în luna mai. Această secțiune a autostrăzii, care se întinde de la Sâmbăta de Sus până în municipiul Făgăraș, acoperă o distanță de 16 kilometri și vizează o perioadă ambițioasă de patru ani pentru atât proiectare, cât și execuție. Oferta Makyol, evaluată la o sumă impresionantă de 1,1 miliarde de lei românești, s-a dovedit a fi propunerea câștigătoare, reflectând angajamentul lor față de excelență în dezvoltarea infrastructurii. 

Anunțul lui Pistol din 5 mai a marcat o etapă semnificativă în proiect. El a declarat: "după finalizarea procesului de evaluare a ofertelor, am desemnat câștigătorul contractului pentru proiectarea și execuția tronsonului 4 al autostrăzii Sibiu – Făgăraș (16,26 km), inclusiv drumul de legătură cu DN1 (5,6 km). Consortiul format din Makyol Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.S. și Yapi Merkezi Insaat ve Sanayi A.S. este însărcinat să finalizeze proiectarea în 12 luni și să termine construcția în 36 de luni. Contractul, evaluat la 1,19 miliarde de lei fără TVA, va fi finanțat prin Programul de Transport 2021-2027. Dacă rezultatul procedurii nu va fi contestat, vom putea semna contractul după expirarea perioadei legale de depunere a contestațiilor." 

Cu toate acestea, procesul de licitație pentru Lotul 4 a văzut firma Strabag contestând la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor, dar pierzând în cele din urmă. Cu toate acestea, determinarea lor i-a condus să continue contestația la Curtea de Apel București, cu o decizie programată pentru 6 octombrie. 

busy brokers. real estate industrial retail productie sibiu transilvania regional spațiu depozit hala productie închiriere proprietati imobiliare comerciale industrial retail office. servicii de intermediere și consultanță imobiliară și de afaceri pentru dezvoltatorii imobiliari, proprietarii de spații, clădiri, parcuri și terenuri, investitori și companii din domeniul industrial, retail, logistic și investment property

Autostrada Sibiu – Făgăraș, un proiect de investiții remarcabil în valoare de aproape 7 miliarde de lei românești, se întinde pe o durată de patru ani. Reprezintă prima secțiune a autostrăzii care leagă orașele Sibiu și Brașov, în special segmentul A3 Râșnov. Pe o linie paralelă, în august 2021, CNAIR a semnat un contract cu SEARCH pentru revizuirea Studiului de Fezabilitate și Proiectului Tehnic pentru Secțiunea II, care acoperă traseul de la Făgăraș la Brașov, un traseu de 48 de kilometri. Între timp, a fost scos la licitație cel de-al treilea contract pentru Studiul de Fezabilitate pentru A13 Brașov – Bacău. 

Autostrada Sibiu – Făgăraș se întinde pe o lungime totală de 68 de kilometri (inclusiv o legătură de 5 km pentru Lotul 4), cuprinzând patru loturi, care se desfășoară pe parcursul a 48 de luni. Primele 12 luni sunt dedicate proiectării, urmate de 36 de luni de construcție intensivă. 

Lotul 2, care se întinde de la Avrig la Mârșa (DJ105G) până la Arpașu de Jos (DN1) pe o distanță de 19,92 de kilometri, are o valoare estimată între 1,7 și 2 miliarde de lei românești. Lotul 3, care acoperă traseul de la Arpașu de Jos (DN1) la Sâmbăta de Sus (DJ 105B) pe o lungime de 17,61 de kilometri, beneficiază de o valoare estimată între 1,836 și 2,1 miliarde de lei românești. 

În cele din urmă, Lotul 4, care include traseul de la Sâmbăta de Sus (DJ 105B) la prosperul municipiu Făgăraș (o distanță de 16,26 de kilometri) și un drum de legătură cu DN1 (5,65 de kilometri), este evaluat la o valoare totală între 1,1 și 1,37 miliarde de lei românești. 

Cu mai mult de un an de la lansarea licitației, CNAIR nu a numit încă câștigătorul pentru Lotuli 2. Termenul oficial pentru evaluările tehnice și financiare este programat pentru 15, respectiv 29 septembrie, dar se pot ivi prelungiri sau devansări. Aceasta deschide noi oportunități pentru investitorii din domeniul imobiliar industrial dornici să profite de potențialul acestei proiecte. 

Investitorii interesați sunt încurajați să rămână conectați pentru actualizări despre această oportunitate interesantă în evoluție pe masura ce Autostrada Sibiu – Făgăraș prinde contur.


 

Tel: (+4)0790.56.56.72