6 motive pentru a-ti muta afacerea in Sibiu

6 motive pentru a-ti muta afacerea in Sibiu

6 motive pentru a-ti muta afacerea in Sibiu

6/8/2023

 

Odată cu expansiunea marilor dezvoltatori din sectorul industrial și logistic în regiunea Transilvaniei, Sibiul a devenit dintr-un oraș turistic și o mândrie locală și regională un important centru de afaceri în care antreprenori, profesioniști și investitori deopotrivă își ghidează acțiunile în funcție de fluctuațiile pieței de real estate și disponibilitatea proprietăților imobiliare comerciale, a spațiilor și depozitelor existente sau în dezvoltare.


Au apărut noi furnizori de servicii de intermediere și consultanță imobiliară și de afaceri pentru dezvoltatorii imobiliari, proprietarii de spații, clădiri, parcuri și terenuri, investitori și companii din domeniul industrial, retail, logistic și investment property. Și pentru aceasta, a venit momentul să te întrebi sincer: Este oare timpul să îmi aduc afacerea în Sibiu?


Iată câteva puncte clare pentru care Sibiul este unul dintre cele mai bune orașe în care îți poți dezvolta sau crește businessul. 


Localizarea centrală a orașului - aflat practic în centrul țării Sibiul îți oferă cel mai scurt tranzit posibil spre oricare din colțurile României dacă afacerea ta are în vedere o distribuție națională sau regională. În plus, ești în Transilvania și toată lumea, fie ea de business, sau nu, a auzit de Transilvania.


Ai cel mai bun acces la infrastructură ținând cont de conexiunile deja existente și mai ales de cele aflate în lucru. Autostrada A1, parte a coridorului IV pan-european de transport, are deja trei segmente funcționale. La finalul lucrărilor autostrada urmează să lege Bucureștiul de Pitești, Sibiu, Sebeș, Deva, Lugoj, Timișoara, Arad și Nădlac, făcând legătura cu autostrada M43 din Ungaria. Ai în plus legături prin sistemul de autostrăzi cu alte orașe importante din țară - Alba Iulia, Cluj-Napoca. Unde mai pui ca Aeroport internațional Sibiu are acum legături aeriene cu mai toate orașele importante din Europa și în special cu cele din Germania.


Creșterea constantă a Sibiului din ultimii ani a dus la extinderea orașului.

Ai astfel acces facil la o zonă metropolitană de peste 350 000 locuitori. Viitoarea zonă metropolitană va include Municipiul Sibiu, orașele Avrig, Cisnădie, Săliște și Ocna Sibiului, comunele Apoldu de Jos, Cristian, Gura Râului, Loamneș, Orlat, Poplaca, Rășinari, Râu Sadului, Roșia, Sadu, Slimnic, Șelimbăr, Șura Mare, Șura Mică și Vurpăr.


Cu o istorie de aproape 250  ani în manufactură, Sibiul este azi un important hub al industriei automotive. Companii de top s-au stabilit deja aici, formând ceea ce numim un ‘cluster’ - o rețea de afaceri conectate, ce ar putea oferi acces la un bazin de talente mai bun și mai mare când vine vorba de recrutări de personal, organisme de reglementare, investitori și economii de scară importante. Sibiul îți oferă astfel acces la forța de muncă de înaltă calificare, în domeniul industriei, în general, și al industriei automotive în special. Datorită pozitionarii geografice, orașul are un potențial de atragere a resurselor umane prin accesul sau la un bazin demografic important (Brașov, Mureș, Vâlcea, Alba, Hunedoara).


Putem spune că, în linii mari, economia regională este foarte bine dezvoltată - Sibiul și Transilvania  se află în topul regiunilor economice din România. Atenția autorităților locale pentru a menține un nivel ridicat de sprijin al investițiilor, prezența comunităților economice ale investitorilor străini - Clubul Economic German, Clubul Francofon sunt element de bază în menținerea unui mediu de afaceri sănătos. În plus, viața socială și culturală a orașului și a regiunii, atracțiile turistice ale orașului și ale întregii zone metropolitane precum și diversitatea modalităților de petrecere a timpului liber sunt toate puncte tari ale Sibiului.


Toate acestea împreună contribuie la o dinamică mare a mediului de afaceri în care vrei cu siguranță să fii inclus, pentru că localizarea îți oferă trafic important dacă ești în retail, economii de scară dacă ești în producție și o mulțime de oportunități dacă ești în domeniul investițiilor. 


Prin urmare, să îți aduci afacerea în Sibiu este una din cele mai bune mișcări pe care le poți face acum. Fie că îți crești afacerea sau ai un business în plină dezvoltare și cauți noi oportunități de a investi, aruncă un ochi peste ofertele de spații de producție, spații industriale, depozite sau hale din Sibiu. Ne place să credem că putem crește împreună, ‘ardelenește’, cu o baza solidă. Știm că orice colaborare de azi este fundația unei colaborări de lungă durata. Așa că îndrăznește să ni te alături! 

 

Tel: (+4)0790.56.56.72