10 motive pentru care numai tu nu ai vrea să îți duci afacerea în Cluj-Napoca

10 motive pentru care numai tu nu ai vrea să îți duci afacerea în Cluj-Napoca

10 motive pentru care numai tu nu ai vrea să îți duci afacerea în Cluj-Napoca

7/3/2023

 

Toată lumea încearcă să te convingă de un lucru:  Cluj-Napoca este cel mai grozav oraș în acest moment și te-ai cam săturat să auzi despre cum Clujul este una dintre cele mai atractive destinații pentru dezvoltarea afacerilor în România. Că e o combinație unică de factori favorabili, precum poziția centrală în țară, infrastructura excelentă și conexiunile internaționale. Toata lumea vorbește despre felul în care mediul de afaceri dinamic, fac din Cluj un oraș ideal pentru a-ți extinde activitatea așa că iată câteva motive cheie pentru care sa nu iei în considerare Cluj Napoca pentru afacerea ta: 

 

Nu îți place poziționare centrală în țară și în Transilvania: Cluj-Napoca este situat în mijlocul României, fiind un hub central în regiunea Transilvaniei. Poziția strategică facilitează accesul rapid și ușor la celelalte regiuni ale țării, ceea ce înseamnă că poți să-ți extinzi afacerea cu ușurință în întreaga țară. Dar tu nu vrei asta.

Nu dai doi bani pe aeroportul internațional. Cluj-Napoca are unul dintre cele mai mari și mai moderne aeroporturi din România, cu zboruri regulate către mai multe destinații internaționale importante. Aceasta înseamnă că afacerea ta ar putea beneficia de acces ușor și rapid la piețele internaționale, facilitând astfel colaborarea cu parteneri și clienți din întreaga lume. Dar nici asta nu este pe lista ta de priorități.

Nu te interesează infrastructură rutieră excelentă și conexiunile cu autostrada A3. O altă mare forță a Clujului este infrastructura rutieră bine dezvoltată. Orașul beneficiază de conexiuni directe la autostrada A3, care face legătura între Transilvania și restul țării. Acest lucru ar putea facilita transportul bunurilor și persoanelor și ar putea reduce costurile și timpii de livrare. Însă nu asta te face pe tine fericit.

Nu vrei sa fi în același oraș cu cel mai mare număr de start-up-uri și să faci parte dintr-un mediu antreprenorial de elita. Cluj-Napoca găzduiește cea mai mare comunitate de start-up-uri din România. Orașul este un magnet pentru antreprenorii din domeniul tehnologiei și al inovației, oferind o infrastructură și un ecosistem puternic pentru dezvoltarea afacerilor noi. Aici vei găsi mere talente și experți în tehnologie care îți pot ajuta afacerea să crească și să prospere. Dacă ai vrea asta pentru afacerea ta, ceea ce tu însă nu vrei.  

Nu îți trebuie o piața muncii dinamică, în special în domeniul IT și nici în alte domenii. Cluj-Napoca se bucură de o piață a muncii dinamică și în continuă dezvoltare, iar sectorul IT este unul dintre cele mai puternice și înfloritoare domenii din oraș. Aici vei găsi oameni talentați și specializați în tehnologie, ceea ce îți oferă oportunitatea de a-ți construi o echipă puternică și de a-ți dezvolta afacerea într-un ritm rapid. Dar nu echipa contreaza din punctul tău de vedere, așa că nu te incanta toate astea.

Nu cauți oportunități imobiliare excelente pentru dezvoltarea afacerii tale. Cluj-Napoca oferă oportunități deosebite în domeniul imobiliar. Orașul este într-o continuă dezvoltare și expansiune, iar prețurile imobiliare sunt încă accesibile în comparație cu alte centre de afaceri importante din Europa. Ai șansa de a-ți găsi un spațiu de birouri sau un loc potrivit pentru afacerea ta, într-un mediu favorabil și în creștere. Însă pe tine nu te interesează prea mult nici Unde? nici Cum? va arata biroul tău.

Nu vrei sa ai parte de cea mai bună calitate a vieții într-un oraș din România. Cluj-Napoca este recunoscut pentru asta. Orașul este bine dezvoltat, curat și are o infrastructură modernă. Beneficiază de parcuri, spații verzi și facilități culturale, iar serviciile publice sunt de înaltă calitate. Astfel, atât tu, cât și angajații tăi veți avea un mediu plăcut și propice pentru a trăi și a lucra. Dar tu nu dai doi bani pe calitatea vieții, parcuri si cultura.

Nu vrei sa îți dezvolți afacerea în cel mai sigur oraș din țară, conform clasamentului Numbeo. Acest aspect este în mod normal esențial pentru protejarea angajaților și a investițiilor tale. Mediul sigur și stabilitatea pe care orașul le oferă ar putea fi un avantaj important în decizia de a aduce o afacerea aici pentru oricine, însă nu și pentru tine. 

Nu înțelegi care e avantajul de a fi într-un oraș universitar cu un stil de viață dinamic și unele dintre cele mai bune festivaluri din regiune. Ai tot auzit de Cluj-Napoca și viața sa culturală și artistică bogată. Știi că orașul găzduiește numeroase festivaluri de prestigiu, cum ar fi TIFF (Transilvania International Film Festival), Electric Castle și Untold, care atrag turiști din întreaga lume. Vezi că toate astea aduc un plus de energie și creativitate în viața de zi cu zi și ar putea oferi oportunități de promovare și colaborare pentru afacerea ta. Dar nu-ți pasă.

Așa cum nu te privește nici faptul că orașul are un patrimoniu cultural și istoric bogat, cu numeroase clădiri și monumente vechi, precum și muzee și galerii de artă de renume. Pe lângă asta, natura din jurul orașului este impresionantă, cu peisaje montane pitorești și trasee de drumeții spectaculoase. Și toate aceste atracții turistice pot contribui la creșterea vizibilității și popularității afacerii tale. Dacă ai vrea asta, ceea ce tu se pare ca nu vrei. 

Pentru că dacă ai vrea, ai știi deja ceea ce toată lumea știe: Cluj-Napoca este, fără îndoială, cel mai atractiv loc pentru dezvoltarea afacerilor. Nu doar pentru toate motivele enumerate mai sus, ci mai ales pentru oamenii care fac din acest oraș o alegere inspirată pentru extinderea și succesul afacerii tale. Nu mai sta pe gânduri, pentru că investiția în Cluj poate aduce beneficii semnificative pe termen lung, oferindu-ți oportunitatea de a te dezvolta într-un mediu propice și competitiv.


 

Tel: (+4)0790.56.56.72